Horizontal Slideshow

  • slider vvn 4
  • slider vvn  nw roden
  • slider vvn zondertekst
  • slider vvn3
  • slider vvn5

VV Noord C-comp.

info C-comp.

Poll

Op welke plaats eindigen de Oranje vrouwen op het WK in Canada in de poule fase.

View Results

Nieuw Roden Combi team wint met penalty’s in een bizarre beker wedstrijd.

Nieuw Roden  vs   SWZ BOSO  Sneek  4-4 (4-3)

In de vierde ronde moesten we “bekeren”tegen SWZ BOSO Sneek.
Bij mij was deze ploeg en vereniging geheel onbekend en heb op internet wat informatie gezocht. Dan blijkt dat deze vereniging sinds kort met dames voetbal aan de slag is gegaan en dat doen ze zeer succesvol en zijn erg actief met dames voetbal. Ze zijn ook koploper in hun competitie en we zijn dus gewaarschuwd. Alles aanwezig om een mooie middag te worden.
Veel overeenkomsten met hun hebben we wel, ook omdat wij ook net begonnen zijn met ons “combi” team.  En we hebben zelfs een overeenkomstig credo. In sneek roepen ze “ Met plezier presteren”  en bij ons ; “sfeer bepaald resultaat” . Kan niet foutgaan dus!

DSC_7612

Voor aanvang van de wedstrijd spreekt de Coach zijn ongenoegen uit dat er geen aangewezen scheidsrechter van de KNVB aanwezig is.  Een meegereisd  bestuurslid op de tribune adviseert hem om maar weer naar huis te gaan.  Na overleg willen ze toch gaan spelen met de ristrictie dat er een aantekening op het wedstrijdformulier komt. Ik vind alles prima en zie het probleem niet. In alle bekerwedstrijden hebben we maar 1 keer een aangewezen scheidsrechter gehad. De voorlaatste wedstrijd tegen Fit Boys was voor ons een uitwedstrijd met eigen scheidsrechter van de gast club.

Een ding was nu al wel zeker,dat onze scheidsrechter Sander Drent het vanmiddag nooit goed zou kunnen doen.  Terwijl het de beste Clubscheidsrechter is die we hebben geheel in KNVB tenue gestoken. Bij de eerste gemeende overtreding gooide de trainer van Sneek zijn aantekening boekje al in tweeen voor zijn eigen voeten. Naast de leus “met plezier presteren”  kan er misschien qua scheidsrechters nog eentje bij “zoals de waard is…..”

In het begin en zeker de eerste helft waren de “Snekers” meer gedreven als wij, dus ondanks het kapotte aantekenboekje en de zoekgeraakte schrijfmaterialen had de Coach zijn team prima aan het werk gezet! Wij waren diegenen diegenen die nog op onze duim zuigden en een knuffel of doekje hadden verstopt onder onze shirts.  Niet scherp en er werd niet gevoetbald!

N:a tien minuten onder druk te hebben gestaan werd er snel omgeschakeld en werd er medogenloos gescoord.  1-0 . Vervolgens gaan we weer net zo verder als we begonnen En we waren ook verdedigend niet goed en gaven teveel ruimte weg. Dit resulteerde in twee tegendoelpunten. Na 24 minuten 1-2.
Als het voetballend nog niet loopt, dan zijn vaak de standaard situatie’s een oplossing. Martine Kooiker scoorde dan ook met een afstandschot over de opdat moment te kleine keeper. 2-2.

Nog geen 5 minuten later gaan we met een corner de fout in en kijken weer tegen een achterstand aan 2-3.  Een vrije trap voor ons bracht de oplossing. Larissa Nijland schiet de bal volgens verwachting van af 25 meter in het net. Ruststand 3-3.

In de tweede helft blijkt al gauw dat we beter staan en de tegenstander minder vaak gevaarlijk laten worden.  Het wachten is dan ook op onze score.  Scores en kansen waren er wel maar werden afgekeurd. Ik had ook graag even een notitie boekje willen gebruiken om te zien hoe sterk of ie is. Maar gelukkig speelde dit alleen maar af in mijn gedachten.
Een indraaiende corner bij de eerste paal bracht de oplossing. 4-3. Nog 25 minuten te gaan.

Dan in de 74ste minuut begaat Martine Kooiker een fout in ons strafschopgebied. Op de aankomende voorzet beschermde ze met haar hand haar hoofd. Om te koppen. Deze reflex is ontstaan doordat ze herstellende is van 2 scheurtjes om haar oogkas. Dit is alwel hersteld, maar toch .. Balen.
Penalty werd feilloos ingeschoten en 4-4 stond op het scorebord met nog 16 minuten te spelen.
De strijd werd feller en iedereen ging tot het gaatje. Alma Bolhuis verloor een duel en beging een overtreding die diep geel was..
Nog voor dat de scheidsrechter een gele kaart kon trekken, stormde de begeleiding van Sneek het veld op en belaagden de scheidsrechter. Deze voelde zich bedreigd en vond dit niet kunnen. Sander Drent staakte ook terecht de wedstrijd.
Na een cooling down periode en goede gesprekken met alle betrokkenen in de bestuurskamer werd de wedstrijd hervat om de laatste 5 minuten te spelen. In deze 5 minuten werd er weer een doelpunt afgekeurd (wel of niet terecht? Weet ik niet. Ik kan het zelfs met bril niet beoordelen vanuit mijn belijnd vakje waar ik niet uit mag komen. De SWZ Coach was het er wel over eens, maar dat kwam waarschijnlijk om dat er dichter bij stond ))

De reguliere 90 minuten waren verstreken en Penaltys moesten de uitkomst bieden. Nu komt dan ook een heel groot voordeel van ons “Combi” voetbal naar voren…
Wat is zon doel mega groot! En de Keeper klein! De spanning lag bij ons 14 jarig talent Sanne van Steenwijk!  Zij is diegene die er van de vijf penaltys eentje moet stoppen. Overtuigd zijn de speelsters dat onze strafschoppen het net zal raken.
En zoals Sanne al vaker beslissend is geweest in o.a. meerdere zaal toernooien deze winter moest ze dat dat nu weer worden.  Onze lef girl voelde de druk  maar vermande zich. Bij de vierde penalty Bleef ze goed staan en keerde de bal die recht op haar afkwam.  Mariska Nieborg scoorde de 4e penalty en het laatste schot van  SWZ Sneek verdween ver over het doel…

Op naar de halve Finale KNVB Beker!

Al met al ben ik van mening dat het een terechte overwinning was, gezien vooral onze tweede helft en zeker de penalty serie.

Swz Boso Sneek toonde zich nu een waardig verliezer en de handen werden geschud.
Wij wensen veel succes in hun competitie en een knal kampioensfeest! En waarschijnlijk komen we elkaar volgend seizoen weer tegen en zal dan een presentje voor jullie Coach meenemen .

DSC_7655