Horizontal Slideshow

  • slider vvn 4
  • slider vvn  nw roden
  • slider vvn zondertekst
  • slider vvn3
  • slider vvn5

VV Noord C-comp.

info C-comp.

Poll

Op welke plaats eindigen de Oranje vrouwen op het WK in Canada in de poule fase.

View Results

Vrouwen SC Stiens nemen ook horde HTC 0-2

Vrouwen SC Stiens nemen ook horde HTC   0-2 

Het was precies zoals trainer Jan Maat van HTC na afloop van de wedstrijd analyseerde. De ploeg die als eerste had weten te scoren had de wedstrijd gewonnen. En zo gingen de punten dit keer mee terug naar Friesland.

 

Het was een belangrijke wedstrijd die in Zwolle werd gespeeld. Beide ploegen doen nog volop mee om een plaats te bemachtigen voor de nacompetitie. Dit was te zien aan de strijd op het veld, waarbij beide ploegen elkaar weinig ontliepen.  Het enige verschil was misschien dat Stiens in aanvallend opzicht iets meer kon leveren dan HTC. Dit kwam mede omdat men met een aantal geblesseerden kampte bij HTC. Het moest in aanvallend opzicht vooral komen van Elisa Bruin die echter te weinig steun kreeg van haar mede spelers om het de verdediging van Stiens echt moeilijk te maken. Daarbij trof Elisa het niet dat zij in Cilla Ritsma deze middag een geduchte tegenstander had.  De meeste duels speelden zich dan ook af op het middenveld  waar de meeste strijd werd geleverd.  HTC ging goed van start met de wind schuin in de rug en probeerde gelijk het initiatief te nemen.  Elisa Bruin kreeg in het begin een schietkans maar het schot kon nog net door een Stienser worden geblokt.  Na 10 min. spelen liet ook Stiens van zich spreken. Een hoekschop van Berber van der Zee werd maar net naast gekopt door aanvoerder Megan Belles.  Na ruim een kwartier spelen was er een schot van de opkomende Demi Roggeveen dat van richting werd veranderd waardoor Lisa Snoek een schietkans kreeg. Het schot werd gestopt door de keeper van HTC. Nee, grote kansen waren er niet voor Stiens.  Dit kwam mede door laatste man “Stef” Saaltink van HTC die de ruimte steeds goed afdekte achter de verdediging.  De beste kans was misschien nog wel voor Lisa, net voor de rust. Bij een diepe bal tastten een verdediger en de uitkomende keeper mis. Lisa haar schot ging echter net naast het verlaten doel.  Bij HTC was er nog een goede voorzet maar Astrid Kars kopte de bal uitstekend weg voor Elisa Bruin gevaarlijk kon worden.
042Tweede helft.

De tweede helft was nog maar net een paar minuten oud toen Stiens uit het niets aan de leiding kwam. Na een hoekschop van Berber werd de bal bij de eerste paal door Lisa in het doel getikt      0-1. Een fraai doelpunt, maar of het ook zo bedoeld was laten we maar in het midden.  Naar mate de tweede helft vorderde ging HTC steeds iets meer naar voren te spelen om zo te proberen onder de druk van Stiens  uit te voetballen.  In de omschakeling kon Stiens hierdoor een aantal keren gevaarlijk worden maar dit werd steeds slecht uitgespeeld.  Het bleef bij kleine kansen voor Berber en Megan maar de schoten gingen voorlangs. Ook een hoekschop van Marije de Boer wordt net gemist.  En zo liep de wedstrijd al aardig naar het einde toen Elisa en Cilla hun laatste duel uitvochten. Dit keer kwam Elisa na een flinke duw als overwinnaar uit de strijd en moest Cilla na een ongelukkige val het veld geblesseerd verlaten.  Het is mooi dat je als Stiens dan over een selectie beschikt waarbij Judith Trinidad prima de plaats van Cilla kon overnemen. De sterkte van een team wordt hierdoor mede bepaald en gezien de vele wedstrijden die er nog komen zal iedereen nog hard nodig zijn. Een uittrap van Ingrid Kars zou uiteindelijk Stiens definitief in veilige haven brengen. Met de ruimte achter de verdediging wist Lisa wel raad en na de keeper te hebben omspeeld tikte ze de bal rustig in het doel 0-2.  De wedstrijd werd hiermee definitief in het slot gegooid. De score had nog hoger kunnen uitvallen als Marije Boer van dichtbij niet in het zijnet had geschoten. Ook Berber kreeg nog een kansje, maar haar schot werd gestopt door Debbie Snel.  En zo konden er drie belangrijke punten worden bijgeschreven in de strijd om de nacompetitie. Alle directe concurrenten leden puntverlies zodat het een uitstekende dag was voor de Stienser vrouwen en hun supporters.

 

Volgende week.

Volgende week kan een spektakelstuk worden als SC Stiens de thuiswedstrijd gaat spelen tegen de aanstaande kampioen Jong PEC Zwolle.  Maar eens kijken of er nog wat te halen valt.  Het team,  de begeleiding en de supporters hebben er zeker zin in.021

026